Budimpešta

Budimpešta, Mađarska

već od 55€

Opis destinacije

Budimpešta je glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i saobaraćajni centar zemlje i ima preko 1,7 miliona stanovnika. Poznata istorija Budimpešte počinje sa rimskim gradom pod imenom Aquincum, osnovanim oko 89. godine nove ere, na mestu starije keltske naseobine blizu mesta gde je nastala Obuda. Aquincum je od 106. do kraja 4. veka bio glavni grad provincije, donje Panonije. Na mestu današnje Pešte je bio izgrađen grad Contra Aquincum( ili Trans Aquncum). Oblast su oko 900. godine osvojili Mađari, koji su oko jednog veka kasnije osnovali Kraljevinu Mađarsku. Turci su osvojili veći deo Mađarske u 16. veku i prekinuli su rast grada: Peštu su sa juga zauzeli 1526. godine, a Budim 15 godina kasnije. Godine 1690. Velikom seobom Srba pod vodjstvom patrijarha Arsenija Čarnojevića povećava se broj budimskih i peštanskih Srba koji su i od ranije živeli na ovim prostorima. Veliki deo Srba se nastanio u budimskom Tabanu. Pešta je od 1723. bila sedište administrativnog aparata kraljevstva, koji je najbrže rastao u 18. i 19. veku, i inicirao izraziti rast grada u 19. veku.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SMEŠTAJTIP SMEŠTAJA22.10. - 24.10.12.11. - 14.11.
Hotel 3* | Budimpesta
1/3 sa doručkom55€55€
1/2 sa doručkom59€59€

Cena Obuhvata
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Budimpešti
- Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema program
- Usluge pratioca/vodiča grupe tokom trajanja aranžmana
- Organizaciju putovanja u celini

Cena Ne obuhvata
- Individualne troškove putnika
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 1,25 evro dnevno – plaćanje u agenciji
- Fakultativne izlete
1. dan / BEOGRAD – Srbija – Mađarska:
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u kasnim večernjim časovima. Vožnja preko Srbije i Mađarske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti…

2. dan / Mađarska– BUDIMPEŠTA – KRSTARENJE DUNAVOM (fakultativno):
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Svetog Ištvana, Ribarske tvrđave, Budimskog dvorca, Brda Svetog Gelerta… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i noćno razgledanje Budimpešte sa vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / Budimpešta – SENTANDREJA & TRŽNI CENTAR KAMPONA(fakultativno) – Srbija – Beograd:
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sentandreju. Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Nakon toga, odlazak na fakultativni izlet – tržni centar Campona sa individualnom posetom Tropikarijumu. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju iz centra Budimpešte. Dolazak u Beograd na mesto polaska u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. KRAJ PROGRAMA.
Gotovinsko plaćanje: 3.000,00 dinara prilikom rezervacije. Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pre početka aranžmana.

BF

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 488/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.