Istanbul

Sretenje, Turska

već od 89€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN: 11.02.2022. – 16.02.2022.
6 DANA / 3 NOĆI

Cena aranžmana: 89 € 
POPUST -5% DO 31.01.2022.
POLASCI  IZ  KRALJEVA, VRNJAČKE BANJE, TRSTENIKA, KRUŠEVCA, KRAGUJEVCA, ĆUPRIJE, PARAĆINA BEZ TERITORIJALNE DOPLATE. 

Aranžman obuhvata:
- prevoz visokopodnim  turističkim autobusom na navedenoj relaciji ( klima/grejanje, audio-video oprema );
- 3 noćenja sa doručkom ( švedski sto ) u hotelu sa 3*.
- smeštaj u 1/2, 1/2 + 1 standardnim sobama;
- panoramsko razgledanje Istanbula;
- usluge predstavnika agencije;
- troškove organizacije putovanja;

Aranžman ne obuhvata:
- individualne troškove;
- fakultativne izlete i ulaznice;
- putno zdravstveno osiguranje (OBAVEZNO ); 
- doplata za 1/1 sobu 40 €  od cene aražmana;

Cene fakultativnih izleta po osobi ( minimalan broj za realizaciju 25 putnika ):
- Aja Sofija  + Plava Džamija + Hipodrom  + dvoriste Topkapi- 25 € (obilazak u pratnji vodiča), ulaznice za Topkapi na licu mesta
- Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijašiji sa vodičem - 20 € 
- Večera u orjentalnom restoranu – 30 €
-  Obilazak Dolmabahče palate - 25 € 
- Outlet Venezia – 10 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika.

Popusti I doplate:
- Deca do 12 godina popust 10 € u pratnji dve punoplatežne osobe ( imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu;       - treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5 €  - doplata za 1/1 sobu – 40 € po osobi

Hotel Version 3* nudi klimatizovane sobe u istanbulskoj četvrti Fatih, na 1,6 km od Konstantinovog stuba. Sadržaji ovog objekta uključuju restoran, recepciju koja radi non-stop, poslugu u sobi i besplatan WiFi u svim prostorijama. Gostima smeštajnog objekta na raspolaganju su usluge prevoza od/do aerodroma i iznajmljivanja automobila.Sve hotelske sobe sadrže garderober, flat-screen TV i sopstveno kupatilo.Gosti hotela VERSİON mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola.Plava džamija i Cisterna Bazilika nalaze se na po 2,2 km od smeštaja. Najbliži aerodrom je Aerodrom Istanbul, udaljen 41 km od hotela VERSİON. Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Istanbul. 
Address: Mimar Kemalettin, Koska Cd. No:40, 34130 Fatih/İstanbul, Turkey www.versionhotel.com

Hotel Buyuk Paris 
Hotel Buyuk Paris nalazi se u četvrti Fatih, na svega 300 metara od tramvajskog stajališta Laleli-Universite. U okviru objekta na raspolaganju su klimatizirane sobe, besplatni WiFi i recepcija otvorena 24 sata.Sve sobe uključuju klima-uređaj, sef i mini bar. Također obuhvaćaju vlastitu kupaonicu s tušem, sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom. Iz soba se pruža pogled na grad.U hotelu Buyuk Paris poslužuje se otvoreni bife doručak. U hotelskom a la carte restoranu poslužuje se izbor jela turske i ruske kuhinje za ručak i večeru. Tijekom cijelog dana gosti mogu uživati u laganim zalogajima.Do Velikog bazara ima 1,2 km, a do Egipatskog bazara 1,7 km. Palača Topkapi smještena je 2,5 km od hotela. Zračna luka Ataturk udaljena je 15,7 km.Ovo je omiljeni dio odredišta 'Istanbul' za naše goste, na temelju nepristranih recenzija.
Address: Mesih Paşa, Mesihpaşa Cd. No:49, 34130 Fatih/İstanbul, Turkey 
www.buyuk-paris.inistanbulhotels.com

Hotel Sahinler
Hotel Sahi̇nler se nalazi u istanbulskoj četvrti Fatih, na po 1 km od Pijace začina i Sulejmanove džamije. Besplatan WiFi je dostupan u svim prostorijama objekta.Svaka soba je jednostavno uređena i poseduje TV. Ostale pogodnosti uključuju sopstveno kupatilo sa papučama i fenom za kosu.Ponuda objekta obuhvata recepciju koja radi non-stop i prodavnice. Posluga u sobi i menjačnica takođe su na raspolaganju.U ponudi ima restoran.Automobili se mogu iznajmiti u okviru objekta. Pijaca začina se nalazi na 1,4 km od hotela Sahi̇nler, dok je Plava džamija udaljena 1,7 km. Aerodrom Ataturk se nalazi na 12 km od objekta, dok je Aerodrom Istanbul udaljen 55 km.Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Istanbul.Parovima se posebno svidela lokacija - ocenili su je sa 8,9 za boravak udvoje. 
Address: Mesih Paşa, Hotel Sahinler, Koska Cd. No:8, 34130 Fatih/İstanbul, Turkey
www.hotelbuyuksahinler.com.tr

NAPOMENA: Švedski sto (po turskim standardima) može biti služen uz asistenciju hotelskog osoblja (u skladu sa zdravstvenim preporukama)
1. dan JAGODINA - ISTANBUL
Polazak iz Jagodine u popodnevnim časovima .Tačno vreme i mesto polaska znaće se dva dana pre početka putovanja.Noćna vožnja i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. 

2. dan ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom  uz  pratnju stručnog vodiča : Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu.Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativno poludnevno razgledanje Istanbula (panoramsko+obilaci): Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, TopKapi palata ( dvoriste)-u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Uveče, fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Fakultativno dnevno krstarenje Bosforom  uz razgledanje grada I poseta Vaseljenskoj patrijaršiji
Nakon krstarenja fakultativni odlazak u Dolmabahče palate. Slobodno vreme. Noćenje

5. dan ISTANBUL – JAGODINA
Doručak. Napuštanje hotela.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do tržnog centa Venezia .U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Bugarske.

6. dan JAGODINA
Dolazak u Jagodinu u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.
• Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

• 30% prilikom prijavljivanja, a ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predviđenom rokusmatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.

• Čekovima : 30% akontacija ostatak u jednakim mesečnim ratama do 15.12.2022. Rate dospevaju svakog 15-og u mesecu. Čekovi se deponuju 15 dana pre početka putovanja.

L&T

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 40/2021 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.