Pariz

Pariz, Francuska

već od 649€

Opis destinacije

PARIZ – grad svetlosti, prepoznatljiv po Ajfelovom tornju, najlepšoj aveniji Šanzelize, muzeju Luvr, Trijumfalnoj kapiji, trgu Konkord, dvorcu Versaj, Operi, kabareima Mulen Ruž ,Lido, Krejzi hors, kulturnom centru Pompidu, Bogorodicinoj crkvi, kuli Monparnas. Više od 30 mostova, 400 crkava, Monmartr- slikarska meka, i Pigal - najživlja cetvtr sa burnim nocnim životom, više od 60000 restorana, cine Pariz gradom svih umetnosti i svetske mode, nezaboravnim stecištem reke turista, koje u toku cele godine neprestano pohode Pariz. Za Pariz se vezuju parfemi, vina, konjak, fascinantna kuhinja, stotinu i više kilometara metroa i ko zna koliko još u svetskim razmerama poznatih pojmova.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 dana (4 noćenja)- avionom 
Polazak: 14. februar 2023/ Povratak: 18. februar 2023. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Hotel
Usluga
14.02.2023- 18.02.2023.
1/2Doplata za 1/1
Ibis Paris la Defense
Esplenade hotel 3*
5 dana/4 noćenja
Noćenje sa doručkom
649€129€

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relaciji Beograd-Pariz-Beograd, transferi  autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3*, na bazi 4 noćenja sa  doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji  i troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 89,60 evra. Konačan iznos  avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre  započinjanja putovanja.  

U cenu aranžmana nije uračunato: obavezna gradska taksa, koja se plaća u hotelu u iznosu od 1.65 evra po  danu i po osobi, fakultativni izleti i posete (obavezno prijavljivanje u agenciji za Versaj i Luvr) i putno  zdravstveno osiguranje, koje pokriva i lečenje Covida. 

FAKULTATIVNI IZLETI:  
VERSAJ : Poseta velelepnom dvorcu izgrađenom u XVII veku, sedištu francuske monarhije od 1682. godine,  kada je Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza u Versaj, pa sve do revolucije 1789. godine. Pre  svrgavanja Luja XVI sa vlasti, dvorac je bio najluksuznija kraljevska palata u Evropi. Obilaze se: Veliki kraljevski  apartman, Kraljičini apartmani i Dvorana ogledala. U cenu je uključeno: grupna ulaznica  
za Versaj, odlazak i povratak vozom i metroom u pratnji vodiča i lokalni vodič u Versaju na srpskom jeziku.  Povratak u Pariz. Cena izleta 70 evra. 

KRSTARENJE SENOM: Sastanak sa vodičem i odlazak na krstarenje Senom panoramskim brodom. To je jedan  od najlepših načina da se Pariz doživi na romantični način. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: grupna  ulaznica za krstarenje Senom, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Cena izleta: 20 evra. 

PEŠAČKA TURA- NAJSTARIJI DELOVI PARIZA: Sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza:  Montmartre, Crkva Sacre Coeur (najposećenija tačka Pariza, koja dominira gradom svojom belinom i  položajem), najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19. i 20.  Veka, Place Tertr najromantičniji trg ovog grada, poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge. U  nastavku poseta Latinskoj četvrti, Luksemburškom parku, Panteonu, Sorboni, Bulevaru St. Germain i katedrali  Notre Dame. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: vodič na srpskom jeziku. Cena izleta: 40 evra. 

LUVR : Luvr je jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene. U muzeju je  izloženo skoro 35.000 predmeta od praistorije do 19.veka. Stalna postavka je izložena na površini od 60.600  m2. Mogu se videti neka od najdragocenijih umetničkih dela svetske baštine: antičke skulpture Miloska  Venera i Pobeda iz Samotrake, Da Vinčijeva Mona Liza, Žerikoov Splav meduze...Kratka šetnja vrtom obližnje  Kraljevske palate (Palais Royal) sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se  danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Luvr je najposećeniji muzej na svetu, radnim danima ga  poseti 15.000 turista na dan, od čega su 65% strani turisti. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Luvr i  lokalni vodič na srpskom jeziku u Luvru. Cena izleta 55 evra. 

Hotel Ibis Paris la Defense Esplenade 3*  
www.accorhotels.com/gb/hotel-0771-ibis-paris-la-defense-centre/index.shtml ili sličan Hotel se nalazi u modernom, poslovnom delu Pariza, u četvrti La Defense. Udaljen je 1.5km od tržnog centra  Les 4 Temps, 3.5km od Trijumfalne kapije, 4km od Jelisejskih polja, 3km od Kongresne palate. U blizini hotela  nalazi se metro stanica Esplanade de la Defense ( Metro linija br.1, sa kojom se direktno može prevesti do  skoro svih najznačajnijih atrakcija Pariza). Hotel raspolaže sa 286 soba, ima restoran, bar, 2 sale za sastanke  (doplata za korišćenje). Svaka soba ima kupatilo (tuš), klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, pristup  wifi internetu, fen za kosu. Sobe su male površine (ukupno sa kupatilom oko 10-13m2) i namenjene  nepušačima. Doručak je kontinentalni i služi se po principu samoposluživanje.

1.dan (14.02.2023) BEOGRAD – PARIZ 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u 05:30 časova. Poletanje  za Pariz u 07:45 časova (Let JU310). Sletanje u Pariz na aerodrom “Šarl de Gol” u 10:20 časova. Odlazak na  panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, Trg Vandom, Luvr, Trg Konkord, Jelisejska polja,  Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, Hotel Invalida, ostrvo Site, Katedrala Notr-Dam. Smeštaj u  hotelu. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativno krstarenje Senom. Noćenje. 

2.dan (15.02.2023) PARIZ 
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna pešačka tura. Noćenje. 

3.dan (16.02.2023) PARIZ 
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Versaju. Noćenje. 

4.dan (17.02.2023) PARIZ 
Doručak. Slobodno vreme ili individualna poseta Diznilendu. Noćenje. 

5.dan (18.02.2023) PARIZ – BEOGRAD  
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Luvru. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 22:15  časova (Let JU317). Sletanje u Beograd u 00:35 časova sledećeg dana.

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Video

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju. Agencija nastupa u svojstvu subagenta.